Kako promijeniti knjigovođu?

Bilo da niste zadovoljni suradnjom sa vašim starim knjigovodstvenim servisom ili vaš stari knjigovođa odlazi u penziju pokušajte što lakše odabrati novi servis. Promjena knjigovodstvenog servisa, koliko god se čini problematičnim, ne mora stvarati poteškoće u poslovanju tvrtke.

Koraci koje je potrebno poduzeti ako ste se odlučili za promjenu su sljedeći: novom knjigovodstvenom servisu morate predočiti svu dokumentaciju vezanu uz tekuću poslovnu godinu kao i početna stanja, vaš novoodabrani knjigovodstveni servis će morati svu dokumentaciju provesti kroz svoj sustav (knjigovodstveni program) i od datuma kada ste potpisali ugovor početi sa unosom novih dokumenata.

Prilikom prelaska u nogu knjigovodstveni tvrtku raspitajte se da li novi knjigovodstveni servis naplaćuje naknadu za unos svih dokumenata od početka poslovne godine. Ovo može biti bitna stavka prilikom odlučivanja koji novi servis odabrati.

Biro 59 je knjigovodstveni servis koji će vam olakšati prelazak iz vašeg starog servisa u novi, njihov, sustav. Tvrtka je izrazito fleksibilna i ima individualni pristup svakom pojedinom klijentu što uvelike olakšava normalan nastavak poslovanja.

Ono što je izrazito bitno je stalni napredak i školovanje kadra kako bi tvrtka mogla poslovati u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

Zaposlenici Biroa 59 svakodnevno surađuju sa vodećim Zakonodavnim institucijama RH kao što su RRIF, FINA, Porezna a u svrhu provedbe zakona vezane uz knjigovodstvo i računovodstvo. Zaposlenici Birao 59 su u bilo koje vrijeme godine spremni pružiti uslugu preuzimanja knjigovodstvenog poslovanja vaše tvrtke.

Savjet je da knjigovodstveni servis mijenjate u prvoj polovici poslovne godine jer na taj način ćete izbjeći potrebnu komunikaciju između vašeg starog knjigovodstvenog servisa i Biroa 59.